Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Ελληνικός Εθνικισμός - Μακεδονικό ζήτημα (Η ιδεολογική χρήση της ιστορίας)

credits στους mazeta και santet

Ellhnikoj_Eqnikismoj--Makedoniko_Zhthma.pdf.tar.bz2 (16.61 MB)

http://www.mediafire.com/?3nmlewmgeb7






Το βιβλιαράκι που θα βρείτε εδώ περιέχει τις ομιλίες των Τάσου Κωστόπουλου, Λεωνίδα Εμπειρίκου και Δημήτρη Λιθοξόου, στα πλαίσια συζήτησης που είχε οργανωθεί από φοιτητές του Ιστορικού / Αρχαιολογικού, το 1992.

«Η μικρή αυτή έκδοση (όπως και η οργάνωση της συζητητής που έγινε στη Φιλοσοφική σχολή στις 21 Φεβρ.) δεν αποσκοπεί στο να δώσει μία πλήρη ή οριστική απάντηση στο Μακεδόνικο Ζήτημα, ούτε βέβαια στο ζήτημα του εθνικισμού. Θέλει όμως, μέσα στην καταθλιπτική ομοφωνία που επικρατεί σήμερα, τόσο στα μέσα ενημέρωσης, όσο και στους "επιστημονικούς κύκλους" να δείξει ότι η πραγματικότητα ίσως δεν είναι καθόλου έτσι όπως παρουσιάζεται, αρκεί κανείς να ψάξει λίγο, με ανοιχτό μυαλό βέβαια και χωρίς παρωπίδες. Για το σκοπό αυτόν άλλωστε προσθέσαμε και ένα μικρό "ανθολόγημα" -ενδεικτικών απλώς- αποσπασμάτων από πηγές, πηγές που είναι όλες τους στην ουσία κείμενα του ελληνικού εθνικισμού.[...]» (από την εισαγωγή)

Το σπάνιο αυτό βιβλίο μας το προσφέρει ο φίλος santet, που δεν έχει ακόμη δικαίωμα upload, και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!

-----------------------
Μια συζήτηση στη φιλοσοφική
Ελληνικός Εθνικισμός - Μακεδονικό ζήτημα
(Η ιδεολογική χρήση της ιστορίας)
Τ. Κωστόπουλος, Λ. Εμπειρίκος, Δ. Λιθοξόου
έκδ. Κίνηση Αριστερών Αρχ. - Ιστορικού
Αθήνα Μάρτιος 1992
80 σελίδες .pdf

http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες